Kontaktní formulář

Napište nám, určitě odpovíme.

Architektonická soutěž

Architektonická soutěž

Tělocvičná jednota Sokol Křemže vypisuje architektonickou soutěž na objekt zázemí tenisového hřiště. Lhůta pro odevzání návrhů je 4.11.2019. Soutěžní podmínky jsou ke stažení v příloze PDF. Pro účast v soutěži a zaslání podkladů je potřeba registrace na emailu soutez.kremze@gmail.comČlenové Sokola Křemže si velmi váží Všech účastníků, kteří mu s tímto záměrem pomohou. Děkujeme.

Příloha s detaily soutěže

12 komentářů
  • Ing. Radim Hanžl

    15/10/2019 at 19:02 Odpovědět

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda bude k dispozici i podklad udávající výškové poměry parcel? Pro vizualizace a model by přišlo vhod mít geodetickou síť bodů pro generaci povrchu. Kreslit stavby do “ideální roviny” je budoucí problém už ve fázi studie, pokud se má počítat i s náklady stavby, pak výškový rozdíl půl metru může dělat desítky tisíc.

    • CBArchitektura

      16/10/2019 at 07:59 Odpovědět

      Dobrý den, tenisový kurt je v rovině. Úroveň terénu v místě doporučeného umístění stavby je také v rovině (celá travnatá plocha). Mezi těmito dvěma plochami je rozdíl 50 cm, který vyrovnává malý svah na jižní hraně kurtu (sklon cca 1:5 – viz foto 7918 v podkladech).

  • ing. Vosátka

    16/10/2019 at 06:08 Odpovědět

    Dobrý den. Bezbariér WC nemá být řešen? Řekl bych že to je v rozporu s platnou vyhláškou. Je možné uvažovat o přemístění venkovní posilovny a herních prvků? U skladu je třeba specifická světlá výška pro manipulaci s paletami či nikoliv?

    • CBArchitektura

      16/10/2019 at 07:52 Odpovědět

      Dobrý den, bezbariérové wc bude v návrhu výhodou, záleží ovšem na celkové koncepci objektu, jeho podlahové ploše a následném druhu stavebního řízení. Přemístit venkovní posilovnu je možné, pokud to bude v návrhu dostatečně zdůvodněno. S paletami se manipuluje ručním paletovým vozíkem a doporučená světlá výška je 2 metry, kterou lze snížit, pokud se prokáže schopnost manipulace s pytli. Před vjezdem do skladu je vhodné mít zpevněnou plochu.

  • ing. Vosátka

    16/10/2019 at 06:33 Odpovědět

    Zdravím. Je možné, že objekt bude také užíván nárazově v zimním období ? Nebo má být uvažováno pouze se sezóním provozem? Děkuji

    • CBArchitektura

      16/10/2019 at 07:41 Odpovědět

      Dobrý den, objekt bude používaný pouze sezonně. Nepočítá se se zateplením a zimním provozem wc a kuchyně (vodovod).

  • Studio IDDE

    22/10/2019 at 14:59 Odpovědět

    Dobrý den,
    chci se, prosím, zeptat, jak má být sdílené hygienické zázemí? V podkladech píšete, že hygienické zázemí by mělo být přístupné před šatnou samostatným vstupem, tak aby šlo využívat nezávisle na šatně. Stačí když bude takto samostatně přístupné pouze 1x WC pro zákazníky a zbytek zázemí (1xWC + sprcha) bude přístupný pouze ze šatny?
    Děkuji za odpověď

    • CBArchitektura

      22/10/2019 at 20:19 Odpovědět

      Dobrý den, obecně je to možné. Porota bude vhodnost takového řešení posuzovat v kontextu celé dispozice. Pokusíme se odpověď doplnit a upřesnit. Děkujeme za pochopení.

  • Markéta Kosorová

    29/10/2019 at 11:37 Odpovědět

    Dobry den,
    Chtěla jsem se zeptat, zdá se uvažují oddělené šatny (muži, ženy) nebo společné a také 2 sprchy namísto 1?
    Děkuji za odpověď

    • CBArchitektura

      30/10/2019 at 09:08 Odpovědět

      Dobrý den, vzhledem k velikosti objektu a obvyklému počtu hráčů se nepožadují oddělené šatny ani wc. Sprcha stačí jedna.

  • Lenka Milerova

    29/10/2019 at 13:06 Odpovědět

    Dobry den,
    Lze ve Vasem pripade palety s antukou skladovat na sobe?
    Ve dvou vrstvach?
    Takto:
    https://www.antuka.com/wp-content/uploads/prodej-antuky-10.jpg
    Diky

    • CBArchitektura

      30/10/2019 at 09:17 Odpovědět

      Dobrý den, zadavatel preferuje spíše umístění vedle sebe. Návrh s paletami nad sebou ale nebude vyloučený, pokud dostatečně zdůvodní takové řešení v celkové koncepci.

Vlož komentář